Tankar den 5:e februari

Värmdö är ett skärgårdsparadis på så många sätt. Jag tror att bortemot 37.000 här boende håller med om det. Och det är väl just därför vi bor här. Själv flyttade jag hit för några år sedan, efter att en lång kall och blöt höst  ha åkt igenom hela Stockholmsområdet med 10 mils omkrets  från centrum räknat. Och visst drog havet på många ställen, men Gustavsberg med sin intressanta brukshistoria, sitt unika porslinsmuseum, sin mycket gamla kulturhistoria och så hela den fascinerande övärlden med alla 10.000 öar – ja det blev oslagbart!

Idag föll stora tunga snöflingor utanför mitt köksfönster och just som spåren efter den lilla svartvita katt som brukar slinka förbi försvunnit, dök den upp och tassade så försiktigt över min altan, som en påminnelse om hur nära vi lever ett internationellt pulserande liv så här i utkanten av den stora , tysta och mörka skogen. Och visst är det väl kontrasten mellan ett internationellt präglat storstadsliv och den totala naturupplevelsen, som är så fascinerande.

Värmdö växer. Det är nog en oundviklig utveckling.  Än så länge ligger landskapet ganska jungfruligt framför oss.  Än har vi tid att noga betänka och besluta hur vi ska bevara så mycket som möjligt av fri natur för ett rörligt  friluftsliv och ändå fungera som ett levande samhälle med arbetsmöjligheter och nödvändig service.

Snön faller nu nästan osynligt tunt och mörkret lägger sig.  Dags att tända en brasa och glädja sig över en kommun som tar ansvar och drivs av omsorg om sina medborgare!  –  Floskeltopp som är nådd?  Nej, tacksamhet över att bo i en del av världen som innebär så stora möjligheter till ett rikt och tryggt liv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: