Är du jävig lille vän?

I Nacka Värmdö Posten var en artikel införd med rubrik ”Nattvandrarna vill utveckla arbetet”  03.02.09. Man skriver  att föreningen …”får, efter diskussioner om jäv i nämnden, nöja sig med ett lägre belopp”, än sökta 81.000 kronor för 2009, nämligen 65.000 kr ur Ungdoms- kultur- och fritidsnämndens budget för föreningsverksamhet i Värmdö kommun.

Med diskussionen om jäv hade summans storlek intet att göra! Summan 65.000 kr stod att läsa i möteshandlingarna i det, i god tid före nämndmötet, utskickade förslaget.

Har man suttit i en sjukförsäkringsnämnd i många år, är begreppet jäv ytterst levande. Jag ifrågasatte, att en person som sitter i valberedningen till Nattvandrarna och är politiskt verksam i den beslutande nämnden, deltar i beslut om kommunalt anslag till föreningen. Sekreteraren konstaterade,  att endast styrelsemedlemmar enligt lag är jäviga. Socialdemokraten deltog därmed i beslutet om anslaget. På en försåtlig fråga, svarade jag,  att jag vare sig är verksam eller medlem i någon verksamhet, som lyder under nämnden.

I insinuant ton i artikeln påpekas att (KD):s ledamot i nämnden anmälde jäv, vilket även övriga av majoritetens ledamöter hade gjort med samma bakgrund. Det var alltså inte för att ställa sig på socialdemokraternas sida. Så var det med den saken.

Värmdö nattvandrare är en ideell förening värd att stödja på mer än ett sätt. Föreningen fick 2008 ett bidrag om 40.000 kr och  en mer än 50 %-g höjning av anslaget år 2009 till 65.000 kr. Dessutom har föreningen beviljats ytterligare 65.000 kr för en s.k. tjejsatsning under 2009. Ett faktum som nogsamt undanhölls !  För den räknekunnige blir det totala anslaget 130.000 kr att utveckla sin verksamhet för under 2009.

Är det viktigare för socialdemokraterna att i egna syften vilseleda och skapa oro, osäkerhet och missförstånd hos medborgarna än att sprida kunskap om Nattvandrarnas lovvärda ”tjejsatsning ”?

För övrigt: det är flera än socialdemokraterna som nattvandrat!

Spåren förskräcker !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: