info från ugndomsting är viktigt!

Värmdö har en Ungdoms-Kultur- och fritidsnämnd. Den har möten en gång i  nästan alla månader med ledamöter från alla partier, som representeras i kommunfullmäktige.

Jag har just justerat protokollet från ett sådant möte. Det kan inte hjälpas att man undrar när och med vilken avsikt  protokollsanteckningar skrivs. Trots  klart svar från ansvarig och kompetent tjänsteman skriver socialdemokraterna angående nämndens uppföljning av ungdomsting som följer: ”…ingen upplysning att lämna om skälet till att planerad och budgeterad verksamhet, av stor betydelse för kommunens ungdomar, inte har genomförts…vi beklagar att intresse inte finns för en kvalitetsgranskning av den egna verksamhetenoch styrningen av denna.”

Jo, man tackar. Här svallar blodet!  Det gör det även i mina ådror, men av den anledningen att man misskrediterar våra hårt arbetande och ytterst kompetenta tjänstemän. Och därtill desinformerar kommunens ungdomar. Så här ligger det till med sakfrågan:

Man gör kvartalsvis avstämning och uppföljning med ansvarig för verksamheten, d.v.s. resultatsenhetschefen. Både lokala och ett centralt ungdomsting genomfördes under hösten 2008. Vid det centrala deltog  fritidschef och nämndordförande. En sammanställning av ungdomens önskemål har gjorts i samband med mötet. Delar av punkterna på denna (lista) har åtgärdats, exempelvis:                                                                            belysning vid fritidsgården Fyrhuset i Stavsnäs                                                                                                                                                                                                     belysning vid uppgång och trappa till fritidsgården Ettan i Gustavsberg                                                                                                                                                   röjning av det ”djungelartade” skogspartiet i  anslutning till Kvarnbergsskolan i Gustavsberg…  

Återstående punkter åtgärdas efter hand och följs upp vid nästa ungdomsting.                                                                                                                             Upplysning för särskilt intresserade: lokala beställningar gjordes  från Ungdoms-, kultur- och fritidskontoret  till Provarmdo under 2008 om anordnande  av ungdomsting. Formen för dessa hittade man inför hösten 2008.

Att inte vårda sig om dagens ungdom lönar sig mycket illa särskilt med tanke på framtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: