Säkerhet vid gymnastik och idrott

Många har nog med sorg i hjärtat och stor förfäran noterat, att det förekommit dödsfall och olyckor vid idrottsanläggningar nyligen. Den måltyp som använts  finns inte  i anläggningar i Värmdö kommuns regi. Kommunen har avtal med ett företag, Rantzow,  som fortlöpande kontrollerar de idrottsanläggningar, vilka genom kommunen upplåts till barn och ungdomar. De brister man finner på fast eller lös egendom, listas och rödprickas, vilket medför omedelbar åtgärd och att de ej får användas. Man gulprickar det som inte behöver avstängas före åtgärd. Grönprickat är godkänt. Dessa listor finns tillgängliga vid alla anläggningar som institutionen Värmdö kommun brukar.

I dagsläget behöver åtgärder för c:a 350.000 kr vidtas, enbart vid Kvarnbergsskolan i Gustavsberg för runt 100.000 kr. Välkommen upprustning av en från början väldigt fin skola på ett underbart läge. Den ligger  fritt och luftigt på höjden ovanför det område som planeras bli centrum i Gustavsberg med park och konstnärlig utsmyckning värd en bruksort med  både stolta och gamla anor . 

I tider av global finanskris och repression kan detta låta ekonomiskt betänkligt och det är det givetvis också, men på barns och ungdomars säkerhet kan man inte tulla på något vis.  Med det ekonomiska ansvar som den borgerliga majoriteten i Värmdö kommun axlat, löser man givetvis även detta finansiellt.

Allt för att Värmdö kommun skall vara så säkertoch attraktiv som möjligt att bo och leva i!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: