Spelmansstämma på Djurö ! Fantastiskt !

I dagarna tre musicerar mer än etthundratjugo spelmän under Spelmansstämman på Djurönäset.  Att hälsa dem välkomna till vår unika skärgårdskommun är en ära. Och vårhjärtat fröjdas trots att dagen idag varit  gråmulen och vårvintern smålett  lite trist och tvekande.

Vad stort sker sker tyst, sägs det. Så icke här. I Vasakonungarnas Djurhamn dånade kanonerna för åtskilliga århundraden sedan. I dagarna ljuder andra toner över nejden. Sprittande  –  smittande  –  smäktande! 

Man har kommit, om än inte från jordens alla hörn, så från vitt skilda delar av vårt långa och breda land. Över Värmdö spreds värme och glädje i varje ton. Många var vi som lyssnade med besökare från  Kina och jag tror,  Burundi. Det var första gången denna spelmansstämma hölls här,  initierad och arrangerad av Djurö spelmän, Djurönäset och Djurö konst och kultur. Och kultur handlar det om. Kulturbärare som för levande och månghundraåriga, för att inte säga tusenåriga, traditioner vidare till kommande generationer.

Man kände verkligen vad musik är och  betyder. Att spela är glädje och samförstånd. Att spela  är helande. Att spela är renande. Att spela bär över gränser! Och våren ler!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: