Sno & Glo – Värmdö som föregångare!

Konferens på Ekerö, Sno & Glo kallad, hölls på Skytteholm, som fått sitt namn av Johan Skytte på 1600-talet. Här har man funnit gravar från yngre järnålder d.v.s. c:a 200 e.kr. En gård med namn Wlghanbre omnämns 1416. Senare tiders gård användes från 1930 som hem för psykiskt klena män, efter århundraden av slottsliv med glans och vedermödor.  Numera har man här bl.a. konferenser.

En dag med en vinterblek vårsol och isiga vindar svepande över Ekerö, möttes moderater från sju kommuner i Stockholms län, för att diskutera och utbyta erfarenheter om  meningsfylld fritid för barn och unga. Värmdö presenterade dels Mötesplats Värmdö, dels Värmdöpolarna, initiativ och verksamheter som ses förebilder i andra kommuner.

Vad är då Mötesplats Värmdö? Kort beskrivet är det en plats där värmdöbor kan få hjälp att ta sig ut i arbetslivet. Centrum för arbete och studier (CAS), Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen är samlokaliserade i Gustavsbergs centrum och samarbetar även med andra myndigheter och organisationer så som socialsekreterare, budget- och skuldrådgivare, fackföreningar och Nyföretagarcentrum. Fastän denna verksamhet inte har ens ett år på nacken, så har den redan blivit känd, omtalad och rosad.

Värmdöpolarna torde inte behöva någon närmare presentation. Jag nämner gärna att polisen framhållit deras verksamhet för Sollentunas politiker som ett lysande exempel på samarbete med ungdomar för ungdomar till just meningsfylld och säkrare fritid. Våra meningsfränder från Sollentuna önskar en studiedag, för att närmare studera dessa verksamheter, vilket vi också kommer att arrangera.

Gästtalare Ulf Kristersson berörde storstadens baksidor som missbruk, traffiking, prostitution, barn som far illa, våld och kriminalitet. Mycket kan göras lokalt, så som vi beröms för på Värmdö, men när det gäller den grova kriminaliteten med internationella kopplingar, som vi idag ser i alla större städer måste vi sammarbete på andra plan. Det är därför vi behöver ett ökat samarbete i och genom EU.  För att värna den enskildes integritet och frihet, för att  stärka rättssäkerheten, för att kunna föra en tuffare politik mot narkotika- och människohandel, för ett ökat polissamarbete.

Moderater kan göra skillnad i Europaparlamentet. Moderater kan värna och arbeta för svenska intressen i EU.  Intressen som  vi får gehör för om vi deltar.  Det är naturligtvis också därför det är så viktigt att rösta den 7 juni !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: