Slösa och Spara och Gudmundson

I min favoritdagstidning sedan späda barnsben och det torde vara långt före Per Gudmundsons inträde i jordatmosfären, skriver nämnde att ”väljarna vill inte slösa”. Skönt att läsa. Det är även mitt intryck på lokal nivå.

Gudmundson berättar om Sparbankens seriefigurer Spara och Slösa. Det var inte något som vi självmant läste på min tid, småfjantiga som vi tyckte att figurerna var. Vi låg mera åt Pippi Långstrumphållet…

Ansvarstagandet från den borgerliga regeringens sida får gott betyg, enligt en augustimätning av väljarnas vilja beställd av Svenskt näringsliv. Det bör även Per Gudmundson få, vars artiklar i Svenska Dagbladet alltid är tänkvärda och med fördel refereras till.

Med stor tillfredsställelse ser jag även Anders Borgs flaggande för en s.k. krisbudget i samma del av Svd. Lokalt i Värmdö föredrar vi samma realism i vardagen. Det är i den vardagliga verkligheten, vi som kommunpolitiker måste handskas med de skattekronor, som vi får att förvalta av våra medborgare, med största eftertanke.

Försiktiga uttalanden om bruten konjunkturnedgång och stabiliserande ekonomi är efterlängtade budskap. Sparande, omprioriteringar, senarelägganden av investeringar kan ändå inte undvikas. Samtidigt som alla vägar måste prövas för att motverka den svåra ungdomsarbetslösheten. Jag upplever, att man har förståelse för alla delar bland medborgarna i stort sett. Och att man håller med Per Gudmundson: bättre med Spara än med Slösa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: