bra ungdomsting på Djurönäset!

Tisdagens Ungdomsting 03.11.09 på Djurönäset var precis vad jag hade hoppats på. Stort deltagande både av ungdomar och kommunpolitiker. Det är kanske vad man kan förutsätta? Ett ungdomsting är ju till för att ungdomar skall få göra sin röst och sina meningar hörda. Lyssnare och mottagare skall vara kommunpolitiker.

Det mest bestående intrycket är, att det var så många engagerade ungdomar! Ungdomar med klara tankar och konstruktiva ideér. Att kommunen inte förfogar över så mycket skattemedel, att man kan sätta alla goda förslag i verket direkt,  är facts man tyvärr måste acceptera. Det hindrar inte att man lägger in det i framtida planer, även om ”framtida”  för ungdom kanske rör sig om tre månader och för politiker om tre år!   

Problemet är förstås att tre år senare är saken inaktuell för den ungdomen för länge sedan. En tröst är kanske att man jobbar för sina yngre syskon, kompisar eller bara de som kommer efter. Och en utmaning för politikerna att snabba upp så mycket det går och kanske prioritera om.

Återkoppling till ungdomarna är bara så viktig! Det måste vi jobba på. Många av de frågor som kom upp fanns med på förra tinget. Det visar på problemet tiden och pengarna. Och på hur viktiga just de frågorna är, när de betonas av nya årgångar. 

Prickar sattes på anslag med viktiga ungdomsfrågor. Jag kunde se väldigt många prickar på ”skate/bikebana”.  Ungdoms- kultur- och fritidsnämnden har i år fått uppdraget av kommunfullmäktige att jobba fram en bana i Gustavsberg. Vi skall göra allt vi kan, för att komma igång med den så snart som möjligt. Jag har varit i kontakt med erfarna skate-are som kan det mesta om sporten och som kan ge alla tips vi behöver.

Verksamhetsansvarig för fritidsgårdarna Jenny Danielsson och vår ungdomssamordnare Jenny Lönngren tillsammans med medarbetare gjorde dagen till en höjdpunkt i novembermörkret på många sätt.

Min kommentar idag blir, att med så kloka och engagerade ungdomar kan Värmdö se framtiden an med tillförsikt. Och vi vet att det finns många fler, som vi som politiker kan lyssna till och som förhoppningsvis sluter upp på nästa ungdomsting våren  2010.

Trygghet och ungdoms-kultur-aktivitetshus i Gustavsberg kommenterar jag imorgon. Nu skall jag ut och träffa ungdomar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: