öppet kommunhus – medborgarstorm?

Mellan klockan fem och sju på kvällen 19.11. kunde Värmdös kommunmedborgare komma till Skogsbo och prata med politiker från Ungdoms-kultur och fritidsnämnden.

Med tanke på de insändare och debattinlägg som setts i lokalpressen i år, kunde man vänta att medborgare och oroliga föräldrar skulle komma för samtal, klagomål, information i frågor som rör nämnden. Frågor om kulturskola, fritidsgårdar, idrottsarenor o.s.v.

Hur avlöpte då kvällen? Vällde idrottens-fritidens och kulturens väktare in med värjorna i högsta hugg? Så som förutspåtts och även önskats. 

Till oss politiker från både majoritet och opposition kom inga krigare i medborgarnas namn. Det kan naturligtvis bero på mycket. Missad information om tillfället,  annat möte … Även utbildningsnämnden hade möte i Skogsbo denna kväll.

Man kanske kan sluta sig till, att varken medborgare, kultur-  eller idrottsengagerade är särskilt lättskrämda eller lättlurade. Att de själva kan ta reda på vad som gäller. Att de inte låter sig förledas av osakliga politiska utfall i media och av olika sorters förpreparerade möten.

Vi vet alla att förändringar oroar, innan man ser vad de går ut på och att man då är ett ganska lätt byte för beräknande krafter. Vi vet också, att vad som gäller visar sig med tiden. Likaväl som vi vet att förändringar kan vara smärtsamma men nödvändiga – och i ett längre perspektiv visa sig bära framåt till det bättre. 

Politiker vill faktiskt gärna komma i direktkontakt med de människor, som bor i kommunen, för att få information och kunna serva medborgarna på bästa sätt. Några intressanta samtal med medborgare utspann sig också. 

Det kommer att bli flera öppna politikerkvällar med vår nämnd i Skogsbo. Då hoppas jag att många flera hittar dit för konstruktiva möten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: