Förment välvilja-Ylvas recept-samtidgissel…

Läsning i husorganet SvD är en nästan oumbärlig rutin. De dagar, när den inte kommer,  som i vinterns snökaos, känner man sig rumphuggen minst sagt. Visst får man sig allt till livs på nätet, men det är inte samma sak. Man kan inte läsa Per Gudmundsson samtidigt som man tar in posten, går en runda runt huset eller läser en angelägen artikel om  import av fruar, för att  falla ner på ett faktiskt exempel på vad Gudmundssons artikel ”Viljan att alltid vara god kan vara förgörande” kan handla om.

Jag ser rubriken ”Behoven skall styra proioriteringarna  inom sjukvården” av Ylva Johansson, 12.02.10 Brännpunkt sid 5. Det är tur att jag har Gudmundssons artikel att stödja mitt intellekt på, annars det funnits risk för kvävning av denna kvasihumanism, som agn på kroken vid fisket om makten. Y.J. försöker som alltid blåsa liv i den falnande brasan av hämnd för  gångna tiders oförrätter.

Tragiskt med den kraxande sången är, att dem som hon vänder sig till,  behöver precis motsatt recept. Varför döljer Y.J. att de som kan prioritera köp av sjukvårdsförsäkring, på det sättet lämnar plats till andra. På vad sätt skulle det gangna svårt sjuka äldre vårdbehövande att pengarna lades på annat i sjukvårdshänseende icke produktivt?

Menar Y.J. att de behandlingsmöjligheter, som frigörs är av sämre vårdkvalitet och läkarkompetens? Eller menar Y.J. att vårdgivare inklusive läkarkåren flyr den offentliga vården i samma takt, som privata sjukförsäkringar tecknas. Vore det inte i så fall bättre att analysera orsaken? Ett tips: kolla arbetsförhållanden i den offentliga vården, alla kategorier sjukvårdare.

Att kverulera om Filippa Reinfeldts vilja att lyssna på medborgare klingar falskt, lika falskt som att binda skattesänkningar till vård av psykiskt sjuka och hjälpbehövande ungdom.

Detta eviga ”vi socialdemokrater” skall satsa på valfrihet och kvalitet! Inte särskilt nytt i ett valdbudskap. Näst intill löjeväckande. Var finns motparten, som satsar på icke kvalitet och icke valfrihet? Utom i de egna leden förstås. Socialdemokraternas valfrihet, består av att staten bestämmer var du skall jobba och vem som får ta del av dina tjänster! En valfrihet som dessutom fråntar dig som medborgare rätten att disponera över det kapital du har kvar efter skatt – på sjukvård. 

Vidare: Ungdomar som mår dåligt skall sjukförklaras och stämplas in  i kategorin vårdbehövande, i stället för att man på ansvarigt håll går på djupet med analys av orsaker. Sjukförklara, bidragsförklara, nollifiera – ”är du nyttig lille vän?” – för partietS valpropaganda.

Socialdemokraternas välfärdspolitiska talesman verkar starkt influerad av borgerliga i alllmänhet och moderata intentioner i synnerhet. Hon repeterar andras budskap, att det viktiga är inte om vården bedrivs i privat eller offentlig regi utan att den håller hög kvalitet, behandlar alla patienter utifrån samma förutsättningar och låter behoven styra prioriteringarna.

Man kan uppehålla sig länge vid denna bedrägliga artikel. Jag nöjer mig med att konstatera att Y.J. trots all kvasihumanitet till sist faller på eget grepp. Hennes egen lätt kamouflerade kritik av det system, som hennes partifränder under loppet av decennier byggt upp, borde  vara nog för att inte alliera sig med ett parti som till helt nyligen hyllade diktatur- och terrorstater.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: