konferens Värmdömoderaterna

Efter vårlik ilandstigning vid Stadsgårsdskajen i vårdagjämningen 20 mars sitter jag nu och stirrar på ett ihållande väderfenomen under den gångna vintern. Det snöar. Det kyler inte ner den positiva känslan efter Värmdömoderaternas traditionella vårkonferens på Cinderella .

Vi har diskuterat handlingsplaner inför kommande val.  Konkreta diskussioner som utmynnade i förslag som skall efterkomma våra kommuninnevånares behov, rättigheter och önskemål i möjligaste mån, med den skattebas vi har att leva på. Prioriteringar är inte alltid lätta att göra, eller för medborgarna att förstå. Det är lätt att lova, men falska förespeglingar bär aldrig något positivt med sig i längden.

För egen del poängterar jag vikten att vara väldigt tydlig i samband med frilufts- och idrottutövande samt kultursatsningar inom Ungdoms- kultur- och fritidsnämndens, UKFN,  arbetsområden, när det gäller barn och ungdom.

För mig som moderat är det av största vikt att betona, att i den prioriterade gruppen barn och ungdomar innefatta alla med särskilda behov genom tillgänglighet, delaktighet och inkludering i de möjligheter som kommunen har ekonomiska kraft att realisera.

Och att man i detta sammanhang ser det som en nödvändighet och positiv möjlighet att satsa på och vidareutveckla det Ungdoms-och kulturhus, som vi i UKFN arbetat intensivt på att föra till förverkligande senaste året. Detta arbete måste fortlöpa och satsas på under kommande år och i takt med idéer i tiden och ungdomars egna initiativ.

Med den gedigna tjänstemannakapacitet och det arbete som görs i mån av ekonomi och tid för kommunens rika historiska arv och för det nyskapande kulturlivet ser framtiden ljus ut i mina ögon. Allt kan inte göras samtidigt och direkt, men något kan göras varje år efter noggrann och ibland smärtsam prioritering.

Under den gångna veckan hade  jag det stora privilegiet att inviga ett nytt databaserat lånesystem i biblioteket i Runda huset. Fantastiskt. Man stannar länge vid tanken på en bibliotekstradition som sträcker sig från trehundra år f.kr. och till idag.  Vilket otroligt viktigt arbete som utförs av vår bibliotekspersonal, nästan varje dag, varje år, för barn som vuxen,  ny som som gammal kommunmedborgare, fastboende som sommargäster i Gustavsberg som på Öarna. Jag är tacksam och full av beundran. 

Snöflingorna är nu stora som lappvantar. Vintern försöker säkra sitt grepp. Det tar inte kål på vårkänslorna hos en moderat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: