Åter till verkligheten – på det fagra Värmdö

Sommaren har varit lång och härlig. Som väl för de allra flesta, har det betytt umgänge med familj och vänner för min del. Den lilla bärbara har haft semester. Inte en rad här, fast det ibland kliat i fingrarna.

Nu närmar sig ett val igen och det bör kommenteras och diskuteras. Jag anser givetvis att vallöften, idéer, om vad man vill göra i en kommande mandatperiod är huvudsaken , men att även åren under den gångna mandatperioden, skall värderas och vägas in , när man går till valurnan eller posten. Har ord och handling följt varandra? I den mån det gått under inflytande av yttre händelser, som inte kunnat  förutses…och en opposition, som man ibland inte ens velat ta på allvar, i dess försök att blanda bort korten i egen favör.

Sommaren har varit fantastisk, så varm och härlig som man bara kan önska sig i vårt annars så bistra nordiska klimat. Vad man kan konstatera om debattklimatet i kommunen är en sak och på nationell nivå en annan.

Även jag måste kommentera pensionärsskattefrågan. Alltså: moderaterna har sänkt skatten för pensionärer med fem miljarder under den gångna mandatperioden. Den med alla partier överenskomna s.k. bromsen har på grund av bl a konjunkturläge och internationell finanskris haft en effekt som många missförstår. Man tror helt felaktigt att skatten för pensionärer höjts av Alliansen.

Nu har Fredrik Reinfeldt helt klart deklarerat att, om det går inom ekonomiskt försvarbara gränser,  så kommer pensionärsskatten att sänkas med ytterligare miljarder under kommande år, om man får fortsatt förtroende av medborgarna. Gott så.

Vad säger socialdemokraterna? De ger sken genom uttalanden av Mona Sahlinoch andra, att även de skall sänka skatten.  Men vad säger de egentligen? Jo att man skall utjämna skattenivåerna, vilket i klartext betyder att andra skatter skall höjas. För pensionärerna betyder det ingenting, inte en krona mer  i börsen! Däremot färre kronor till andra medborgares vardagskassor!

Det kallar jag fagert tal, i hopp om att väljarna inte skall förstå vad socialdemokraterna  säger. Som moderat har man lite högre tankar om sina medmänniskor. De är inte dummare än man själv. Och vill inte heller bli lurade!

Som sagt, sommaren var härlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: