Svaren överraskar räven…

Räv eller inte i andras ögon. (ref till räven överraskar). I går, torsdag, var vi två rävar, som inte avböjde lejonets inbjudan. Varför – och hur gick det?

I valtider använder sig de orädde av en metod kallad ”operation dörrknackning”, med avsikten, att direkt av levande medborgare och vanliga människor, få information om viktiga saker, som sig i kommunen förehaver av positivt eller negativt slag. Eller företeelser som är önskvärda och nödvändiga ur ett medborgarperspektiv, att ta in för behandling om möjligt,  i ett kortare eller längre perspektiv, kommunalt såväl som nationellt.  Medborgardialog man mot man direkt vid källan.

Detta är något av en gudagåva, att människor öppnar sin dörr, avgör att som de allra flesta, låta den få förbli öppen. Och så får man lyssna, svara, notera och ibland stå till svars. Det är en av grunderna till levande realpolitik,  en spontan, oregisserad medborgardialog.

 Nu har ni hört varför. Men hur gick det? Jag har funderat vidare på fabeln om räven och lejonet.

När vi spanade mot mörkret i grottan, såg vi små ögon, som blänkte. Vi frågade, vad gör ni här? – Vi svarar på frågor som ingen ställer. – Varför det? – Vi ser till att de rätta inte går ut, när de går in. – Vilka är de rätta? – Några gamla rävar och förklädda vargar. – Vill ni bli serverade ?  – Vi är så små, så vi smakar inget. –  Och vi? – Inbjudan gäller inte er, ifall ni bara går in för att gå ut. – Hur menar ni? – Ni har hört kurret. – Vad betyder det? – Det har ni ju redan fått veta. Ni ska gå ut innan ni går in. Och förstår ni inte det, så får ni fråga några andra. – Ja, tack då så mycket…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: