Är våra affischer i Mölnvik Norra så åtråvärda ?

Vi hann inte mer än sätta upp våra valaffischer och lämna stugan väl låst för natten, förrän ivriga händer tog ner dem – lättare än vi fått upp dem får man förmoda. Är valaffischerna så attraktiva, att de röner samma öde som halmbocken i Gävle d.v.s. förstörs? Eller blev de en ständig ögonfröjd i någon lya?

Livet går alltså i normala gängor, i alla fall på Värmdö. Under denna valkampanj-period har Alliansen en gemensam valstuga, som vi fått ställa upp på norra Mölnviks handelsområde i närheten av Expertbutiken.

Däri samsas informationsmaterial från våra fyra partier och utanför finns Alliansens representanter, redo för möten med medborgarna.

Idag kanske vi upplevde sommarens sista heta dag,  i Mölnvik. Underbart var det! Vi var några moderater, som rörde oss i området och även om det under arbetsveckan är ganska glest mellan besökarna, så var samtalen många.

Vad säger människor som stannar upp framför en moderat valarbetare på Värmdö? Vad frågar de? Ett exempel nedan.

”Kan man lita på moderaterna?” Mitt svar: Vad tycker du, om du tänker efter vad vi gjort under de gångna fyra åren – om du minns vad vi uttalade för ambitioner.

Verkligt uppmuntrande returnerades svaret,  nästan genomgående, att moderaterna måste få fyra år till, för att kunna gå vidare med sin kommunpolitik. Ekonomi, jobb, energi och ungdomar talades det mest om.

”Arbetarparti? Ja, det är ju nya moderaterna förstås?”, kostaterar man framför våra affischer. 

Och inte bara en har fortsatt:” Jag ska säga dig att jag var sosse som ung. Jag vet hur de tänker. Nu är jag egen företagare. Då kan man inte vara annat än moderat.”

Och inte bara en har sagt: ”Och om , du vet vem, blir statsminister, och så den där vänsterpartisten…då flyttar vi. Bort från det här landet. Ni måste vinna.”

De glada tillropen är många. ”Håll ut! Jobba på! Ge inte upp! Vi litar på er!”  Men tro på Sören Holmbergs prognosidéer vågar man givetvis inte. Ingenting är självklart någonsin. Nu gäller det att göra sitt allra bästa ända till sista minuten.  

Valjobb är roligt. Spännande att höra vad som sägs under morgondagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: