framtiden är den en spårbil, eller?

Läste just igenom gårdagens epistel.

Den andades inte precis någon glödande entusiasm. Men visst finns det entusiasm. Efter ytterligare en dag med spårtaxi, som den även benämns, är min ståndpunkt densamma: ett framtidsprojekt. Sett som alternativ lösning och komplement till interkommunala och kommunala transporter, är det onekligen en intressant lösning för framtiden. Den kommer, det är jag övertygad om. När tiden är mogen för bana  mellan Slussen och Värmdö återstår att konstatera. Likaså när en ringled på Värmdö kan bli verklighet.

Vi har miljöproblem. Vi har transport problem. Dagens bussar går i rusningstid oftast överfulla och däremellan med få passagerare. Det är resursbrist samtidigt med resursslöseri. Teknik och metoder måste förnyas…Innovativa lösningar i samarbete mellan stat, kommun och näringsliv kommer att driva utvecklingen vidare – om politiken ger möjligheterna!

Man kan spekulera och föra fram idéer för att profilera sig politiskt. Jag har hört många medborgare säga,  i samtal inför valet, att de är utleda på att höra ordet framtiden. Framtiden i betydelsen ”vi siktar till”, ”vi verkar för”.De vill se förändring och förbättring nu, i sin livstid. De vill ha konkreta besked om när framtiden inträffar och vad den innebär. Vad kan jag göra annat än be vederbörande kolla moderaternas jobbmanifest. Det är klara besked! (Detta förtydligande tillagt i arla morgonstund i väntan på en solglimt..)

För det behövs en konkret politik för arbete NU. För det behövs en förstärkt utbildningspolitik och kraftiga satsningasr på ungdomar NU. För det behövs en politik där jobben blir flera – riktiga jobb – genom fortlöpande förbättrat företagsklimat NU. För det behövs att det skall löna sig att arbeta. Det har blivit mera lönsamt under Alliansens fyra år, med sänkta skatter för medel- och låginkomsttagare. Det duger inte att höja skatten NU – som de rödgröna kommer att göra om de vinner !

Sverige kan gå vidare med arbetslinjen för jobben. Sverige kan ta ansvar för nationell ekonomi och uthålliga statsfinanser. OM Moderaterna och Alliansen får fortsatt förtroende.

Gör det du också för Sveriges bästa: Rösta på Moderaterna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: