gratis s-valannons i lokalpressen? eller?

I lokalpressen på NVP debatt kan man läsa en artikel av en grupp socialdemokrater, som vill skapa möjligheternas Värmdö. Man arbetar sig framåt i så allmänt hållna fraser, att det inte skulle gå att avslöja avsändarna, om inte deras namn avslutat artikeln, som känns som (märk väl att jag skriver inte ÄR gratis utan KÄNNS som) gratis valannons.

Men så, när man passerat halva artikeln, dyker nyckelbegreppet makt upp: ”…ta makten över utvecklingen”. För socialdemokrater handlar det till syvende och sidst alltid om makt. Hundra år för sent, syns det mig. Hur det gått med stater, som tagit makten över utvecklingen, talar inte till den metodens fördel.

Vidare. Man kräver ständig dialog och delaktighet och det på riktigt. Varför det, när man ändå ska ta makten över utvecklingen? En låtsaslek syns det mig. Det dolda budskapet att majoriteten inte fungerar på riktigt, är det inte lite väl enkelt?

Ytterligare. Kommunen måste möta medborgarna med tilltro i stället för med misstro. Utropstecken. Inte ens värt att kommentera ett så tråkigt påstående, som att majoriteten a priori ser på sina medmänniskor med misstro.

Till sist hoppas man på en valrörelse utan löften som sedan sviks. Det är en allvarlig anklagelse. Om man syftar på Alliansen. Vad grundar man anklagelsen på? – Man talar av egen erfarenhet, kan tänka. Varför inte ta makten till att bestämma sig för att sluta slå lösa slag i luften, för att blanda bort korten för medborgarna?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: