Skenmanöver genomskådad – heja moderaterna!

Det må vara mig förlåtet, att jag tolkar socialdemokraternas manöver vid valet av talman, som en ren skenmanöver. Jag kan inte tro annat än att (S) gör detta för att försöka pådyvla moderaterna, att de går i förbund med det parti de sagt, att de inte vill samarbeta med. Och pådyvling två från (S) är, att moderaterna går ifrån sina utfästelser, så snart valet är över.

Vad hände då? Svar: under förevändning att det största partiet (S) skall ha talmansposten och att (S) tänker visa sig starka som opposition, gör socialdemokraterna (SD) till vågmästare. Det är alltså det första som händer efter valet.

Socialdemokraterna spelar tillsammans med sverigedemokraterna och ger dem en politiskt avgörande kraft.  Där ser man vad en socialdemokratisk utfästelse är värd. Noll och intet. Bara för att ge moderaterna ett tjuvnyp av billigaste sort.

Socialdemokraterna visste mycket väl att (SD) inte skulle rösta på ett för dem rött skynke. Vilka väljare genomskådar inte detta? Bara de som inte vill genomskåda! För övrigt så är faktiskt (SD) ett etablerat parti, vars väljare måste respekteras. Att moderater inte vill samarbeta med dem, är inte märkvärdigare än att man inte vill samarbeta med de kommunister, som idag kallar sig vänstern.

Hur påverkar falska tillvitelser som dessa  moderata politiker och moderata väljare? Det borde inte påverka alls.  Alliansen och moderaterna vann valet. Moderaterna gjorde ett bra val. Nu har man fyra år till att genomföra en för Sverige och medborgarna gynnsam politik tillsammans med de övriga allianspartierna.

Visst kommer situationer att kunna bli besvärliga.  Få beslut kommer att gå en självklar väg. Man måste hitta samarbetspartners och lösningar för beslut på annat sätt än längs den vanliga transportsträckan. Varför skulle inte det kunna bli livgivande och ge en ny och annan stuns på  helheten än tidigare? Och tydligare politik inför väljarna.

Per Westerberg är moderat talman. Anna Kinberg Batra är ny moderat gruppledare. Det blir spännande att se fortsättningen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: