Värmdökoalitionen ett faktum

Så har vi en bra utgångspunkt i den nya mandatperioden. Idag offentliggjordes vilka som skall leda Värmdö de kommande fyra åren. Moderater, miljöpartister, folkpartister och kristdemokrater har bildat en koalition, Värmdökoalitionen.

Alliansen är upplöst i och med att centerpartiet har valt en annan organisationslinje än de övriga tidigare allianspartierna. Miljöpartiet och de andra borgerliga partierna har i så stor utsträckning en likartad syn på hur Värmdö som kommun bör drivas, att inga väsentliga skiljepunkter finns idag. 

Koalitionen får 30 mandat av 51 vilket är en betryggande majoritet, som borgar för bra beslutslägen utan ideliga tids- och energikrävande konfrontationer på grund av osäkra majoritetslägen. Detta är mycket bra för Värmdö, som på detta sätt får en stabil grund att stå på och ett bra arbetsklimat.

Glädjen över denna koalition går inte att ta miste på hos de inblandade. Liksom förvissningen om att detta är en koalition var parterna kompletterar varandra, för att på ett konstruktivt sätt kunna ge medborgarna så goda levnadsbetingelser som möjligt i vår unika skärgård.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: