en vanlig fredag…eller var den det?

Att försova sig är inte bra, men det kan bli en bra dag i alla fall, kanske. På en kvart klarade jag av det som vanligvis tar en timme, inklusive bilfärden till Grisslinge, till Rotaryfrukost. Där får man skryta och lägga pengar i en silverglänsande gris, som ser precis lika bedräglig ut, som skryt är i sig.

Hur som helst så skröt jag medelst några tjugor (högafflar i min barndom, selmor västerut…) om Gustavsbergs Konsthall. Det är en mycket intressant institution, som numera är en ideell förening. Värmdö kommun ger kulturstöd, vilket också är värt att skryta om. Att Värmdö kommun förstår värdet av kulturen som livsbetingelse och utvecklingsmöjlighet för sin samfällighet.

Morgonen var inte lika bedövande vacker som några dagar förra veckan, men till gengäld varmare. Det politiska klimatet känns också varmare. Snålblåsten som piskat upp stämningar både på möten och i pressen tycks ha bedarrat i någon mån, rent lokalt. Vi har ju kommit fram till en annan lösning än den på riksplanet. Snart väntar den politiska vardagen, efter att poster är besatta och ordningen återställd. Jag kallar den förresten hellre nyordnad!

Det klagas mycket på politiker. De som klagar har sällan eller aldrig arbetat politiskt själva och har som oftast luddiga bilder av vad det politiska vardagsarbetet handlar om. För arbete är det. Långa möten, sena kvällar…det är självvalt, ja visst. Jag klagar inte heller. Jag personligen känner mig priviligierad, som får arbeta som politiker i så motto, att man med medborgarnas mandat i ryggen kan arbeta för deras bästa.

Visst kan det ibland kännas bedrövligt, att det är så svårt att få förståelse för, att genomförande efter beslut kan ta så lång tid, som det faktiskt gör, åratal ibland. Något som oppositionella krafter gärna utnyttjar och hetsar upp den allmänna opinionen med – om vi bara hade fått bestämma så…och det är naturligtvis lögn. Ärenden tar den tid de tar. Ibland längre tid än nödvändigt, för att ärenden förhalas för förhalandets skull. Jag tänker då inte på återremisser, som man beslutar om, därför att det under en diskussion till exempel i fullmäktige framkommit sådant som förbisetts och behöver en vända till före beslut.

En av mina favoriter i SvD skrev häromdagen…”Sverige är färdigt . Förvaltarens tid är här.” Han har inte ha kollat in vad Värmdökoalitionen innebär. Här stundar nya tag, här stundar sammanstrålning av goda idéer. Att initiera samarbete genom information, så att medborgare ser möjligheten och det goda i att  ta personligt ansvar, när det gäller miljöproblematiken, är en av utmaningarna…

Gick just en liten runda. Det är alldeles tyst ute. Bara några stjärnor blinkade. Kanske blir det ett dopp i morgon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: