bi(S)koplig predikan, uttåg och Skytte

Solen lyser tveksamt genom molnen. Morgontéet är slut, en hel kanna. Jag borde gå ut och snickra, men eftersom temperaturen ligger på ynka små 7 grader, så ägnar jag en tid åt detta medium.

Varför det? när man kunde göra så mycket annat en ledig helg. Lösa bildkryss till exempel och äta en bit läcker Illums Bolighus-choklad till varma klunkar ur nyinköpt kopp, handmålad sedan 1775, Mussel Mega. – Det är ju det, att Göran Skytte skrev i dagens kolumn, SvD.

Som alltid väntar jag mig något särskilt, inte bara för att jag fascineras av hans egen historia genom den politiska trädemöllen, utan på grund av enkelheten, ärligheten och frånvaron av koketterier. 

Att jag, så gott som alltid, är av samma mening, känns både skrattretande och fascinerande. Skrattretande därför att en liten illmarig kusk sitter bakom mitt högra öra och pekar finger åt det socialistiska öket. Det roar mig. Fascinerande därför att mina egna åsikter uttrycks så självklart av en person från en, på många sätt, annan värld än min. Det får mitt hjärta att le. Jag borde nog uttrycka mig enklare: Jag gillar Göran Skytte.

Han skriver om biskopens predikan i Slottskyrkan och den politiska kopplingen därtill. Jag har tidigare kritiserat SD:s uttåg under pågående ceremoni och anser att det visar brist på den behärskning och det omdöme, som bör kunna krävas av en riksdagsledamot.

 Att  protestera mot innehållet  i biskopens predikan, det finner jag däremot både angeläget och rättmätigt. Det socialistiska  klistret kletar sig fast i den från staten skilda kyrkan. Jag lägger inte ut texten vidare. Johan Skytte har gjort det så mycket bättre, än jag kan göra. Läs på sidan 4, ledare, SvD!

Temperaturen är uppe i 9 grader. Jag går ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: