Värmdökoalitionen…

Allting passar inte alla, det är sant och visst. Åt en del passar bara det de själva kommit på. Åt andra passar ingenting. Så har vi de där  människorna, som vill kolla om det passar, innan de dömer eller berömmer. Så gör nog de flesta.

Åsikter kan läsas i insändare och debattinlägg, annat i bloggar och facebook… den första kategorin är inte särskilt intressant, eftersom den är censurerad i olika steg. Genom den andra får man det fria ordet direkt från människa till människa. Man skriver vad man vill, om man vill, när man vill och det blir publicerat!

I dessa dagar är en del medborgare mer eller mindre upprörda, medan andra drar en lättnadens suck! Varför det? Det framgår naturligtvis av rubriken. Alliansen är upplöst och en koalition är bildad. En samarbetspartner har utgått och en ny har tillkommit.

Centerpartiet, en av de fyra i Allians för Värmdö, har ändrat ståndpunkt i en rad frågor, som man tidigare enats om. För att kunna ta ansvar, gå vidare oich anta de stora utmaningar, som en kommun i så stark utveckling som Värmdö visar, är ett väl utvecklat och förtroendefullt samarbete mellan samtliga parter nödvändigt .

Det är avgörande för framtiden, hur vi arbetar med de frågor, som kommunen under kommande mandatperiod står inför, för att få till stånd en offensiv och effektiv politik. En politik som även är hållbar i ett längre perspektiv och i samklang med de nationellla och globala utmaningar, som vi har att möta.

De fyra partier, M, MP, FP och KD, som inför kommande mandatperiod bildat en koalition, har i de samhällsbärande frågorna en viktig samsyn.

När en samfällighet utvecklas och problembilder förändras behöver gamla attityder förnyas och nya lösningar prövas i brett samarbete.

Den nya koalitionen har bildats för att varje skattekrona skall kunna användas så effektivt som möjligt  och för att på bästa möjliga sätt kunna tillvarata medborgarnas intressen i en levande och hållbar kommun.

Därför ser jag framtiden an med tillförsikt i och med att en ny koalition bildats, vilken även innefattar miljöpartiet. Jag vill samtidigt framhålla en förhoppning, att centerpartiet skall reda ut sin situation, för att ett samarbete åter skall bli möjligt – med Värmdökoalitionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: