Sverige = en representativ demokrati – svårt att förstå?

Man skall icke låta sig förvånas. Inte idag heller. Jag syftar till en artikel i NVP, (Nacka Värmdö Posten) sid 2 dagens datum. Rubriken lyder Odemokratiskt konstköp.

I och för sig skulle man kunna ta det för ett dåligt skämt, eller försök till att få igång debatt om offentlig utsmyckning i allmänhet, men med tanke på underskriften ”Robin Hood och Karl Bertil”, får man nog dessvärre konstatera att okunskap om Sveriges statsskick och kommunala styrelseform torde vara den reella bakgrunden.

Värmdö kommun vårdar sig verkligen om sin kultur och sin kulturhistoria. Jag påstår att jag vet det , som jag suttit som ordförande för Ungdoms- KULTUR- och fritidsnämnden under förra mandatperioden. Värmdö kommun arbetar för att det också i framtiden skall finnas ett kulturarv att vårda. Värmdö kommun arbetar för att dess innevånare skall ha möjlighet att uppleva en levande samtidskultur.

Det betyder även internationellt samarbete, samarbete över många gränser, samarbete som vidgar förståelsen för andra människors känslor och kulturella uttryck, andra än just de människors, som råkar vara bosatta just nu i Värmdö kommun. Det ger möjligheter att vidga konstbegreppet lika väl som att egga fantasin, det egna reflekterandet och öka toleransen för omvärlden. 

Det är en internationellt känd och i Bonniers konsthall, Stockholm, nyligen presenterad konstnär med namn  Tomas Saraceno som artikelförfattarna  gör sig lustiga över,  för att inte säga pinsamt blottlägger sin okunskap om konstnärsskap och samtidsnärvaro.

Värmdös politiker och tjänstemän känner sina befogenheter och vet att förkovra sin kommun till medborgarnas bästa nu och för framtiden  – och  efter bästa förmåga genom beslut i gällande demokratisk ordning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: