utrikesdebatt – S utan omdöme och framtid?

Var på resa och lyssnade på delar av utrikesdebatten i riksdagen. Jag hade turen att komma in på utrikesministerns anförande och därpå följde en sorglustig variant.

Så var han uträknad, Urban Ahlin. Ett patetiskt försök att kamouflera ett valtal, i egen sak, till eget parti, på fel ställe, vid fel tidpunkt. Allt fel! Men det största misstaget är nog i alla fall att så flagrant undervärdera av sina medmänniskor.  

Ovidkommande anmärkning, om man så vill: ”Eget beröm luktar illa!” Så bedömdes den synden i en fjärran forntid bland kompisarna. I alla fall i det så granna Östergyllen (-götland).

Inte hördes det mycket upplyftande av efterföljande talare heller. Ledaren i Svd, pappersvarianten, idag torsdag behandlar naturligtvis ämnet. Till slutklämmen är min spontana kommentar: ”First things first”. Sverige och EU kan inte reformera hela världen just nu och samtidigt.

Sist på ledarsidan ser jag i kursiv stil ett citat som Per Gudmundsson lagt in i sin text: ”Hvad vilja Socialdemokraterna?” Svaret är enkelt och kan preciseras med fem bokstäver: inget. Inget för framtiden i varje fall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: