Solidaritet med okända medsystrar

På FB såg jag för en stund sedan, att Anna Maria Corazza Bildt startat en stödgrupp till 13 – februarirörelsen, för solidaritet med kvinnor i Italien, som känner sig kränkta som just kvinnor.

Sverige är inte Italien, förhållanden för kvinnor är inte analoga. Det hindrar inte mig att svara på uppropet och gå med i stödgruppen.

En utförlig artikel om uppropet  är införd i Expressen, med kommentarer av läsare. Kommentarerna är till största delen bedrövlig läsning. Man  förstår inte att skilja på sak och person och menar att A-M C.B. är diskvalificerad för att driva en stödgrupp på grund av sin sociala och politiska ställning.

Man får hoppas att dessa inlägg inte är representativa för människor i allmänhet. Bör man vara ful, fattig, dum, misshandlad och arbetslös, för att få visa solidaritet  och medkänsla med världens kvinnor?

Den omhuldade svenska avunden och toner av främlingsfientlighet lyser igenom, precis så som i en artikel i NVP (Nacka Värmdö Posten) 18 januari 2011 med signatur Robin Hood och Karl Bertil. En artikel som jag kommenterat tidigare i denna blogg. De ondgör sig över att en brasilianare skall få  producera ett konstverk till Värmdö kommun.

Demokrati, mänskliga rättigheter, rättssäkerhet och likaberättigande som människa är begrepp, som är ytterst aktuella. Jag tänker givetvis på Tunisien och Egypten. Vad blir fortsättningen? Och på de förfärande händelser som pågår i Libyen och Bahrain…man kan mista modet för mindre.

Förresten kanske jag ska påpeka att svaret igår på frågan Hvad vilja moderaterna, var mitt eget svar som moderat.

Gå med i Anna Marias stödgrupp Du också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: