info: mera gång- och cykelvägar på Värmdö

För den som intresserar sig för vilka realistiska planer som finns angående GC-vägar (gång- och cykelvägar) i Värmdö kommun, fanns idag kl 17 ett bra tillfälle att se planerna på bild och ställa frågor till representanter från Trafikverket, detta i Gustavsbergsteaterns foajé. Tjänsteman Bobo från kommunen svarade även villigt på ställda frågor.

 Vi var inte många själar, som kom till ett bra tillfälle att få direkta svar på egna frågor, om hur man vill förbättra trafiksituationen på Värmdö – och Nacka. Trots att ämnet ofta debatteras i lokalpress, på medborgarmöten och i privata samtal. Skurubron inte att förglömma. Kanske det något kalla vädret dämpat livsandarna en smula? 

Om jag förstod rätt, så arbetar man i ett fyraårsperspektiv, med bl. a. 30 miljoner avsatta att fördelas mellan länets kommuner i en prioriteringsordning, var de viktigaste kriterierna är förväntad trafiktäthet och befolkningsökning. Möjlighet finns också att söka EU-medel, statliga medel förutom.

De vägar som berörs är till största delen statens ansvar: vägarna  646, 653, 222 och 274 till valda delar. Någon kommunal sträcka ingår även. Ambitionen är att kommunen skall få ett sammanhängande cykelnät, dels för cykling in mot centrum och pendelcykling till bussar, men även för kortcykling inom de olika områden som Värmdö kommun består av.

De som väljer att bo i kommunen  måste få möjlighet att kunna cykla trafiksäkert till arbeten och skolor, på fritiden och som turister.  Allt en vinst för miljö och hälsa, eftersom man hoppas minska dagligt bilåkande och samtidigt främja motionsmöjligheter.

Vill man veta mera går man in på http://www.trafikverket.se/nackavarmdocykel. Projektledaren nås per tel: 08-757 67 72.

Cykeln är ett fantastiskt färdmedel på många sätt, som jag på min förra bostadsort kunnat njuta av under många, långa kilometrar dagligen. Och som jag också jobbat med…det var nog det enda negativa för mig som nyinflyttad på Värmdö, att inte kunna cykla överallt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: