socialnämnd – bra möte i god anda

Socialnämnden har haft möte i Skogsbo, kommunhuset. Punkt 3 på dagordningen var  Budget 2011. Bra möte i god anda!

Budget i en socialnämnd är ingen barnlek, allra minst på Värmdö, som dels har en mycket stor ström av inflyttare och dels är en extrem ungdomskommun – detta bådar enkannerligen gott för framtiden, många unga arbetstagare och skattebetalare i ett någorlunda överblickbart framtidsperspektiv. Men där är vi inte ännu…

Problemen är många, kräver tunga miljoner, för att man skall kunna ta det lagbundna ansvaret. Detta kräver samarbete på många plan. Det kräver förståelse i de beslutande leden. Det kräver insikten, att en budget i balans är en nödvändighet, som kräver en mycket strikt hållning. Att åtaganden, som inte ligger inom  nämndens verksamhetsområde, måste lyftas ut och in där var de hör hemma i det kommunala skattekomplexet.

Att ta beslut om budget 2011 var lätt, väl genomtänkt, konstruktivt redovisad och framför allt verklighetsanknuten. Oppositionen deltog  inte i beslutet. Ett föga förvånande och vanligt handlingssätt. Frågor och samtal som föregick beslutet genomfördes på bästa sätt. Ja, det var faktiskt en fröjd att delta i detta möte, präglat av samarbetsvilja och god ton.

Alldeles tvärtemot vad jag läste i senaste NVP, var de socialdemokratiska insändarna av en debattartikel framhöll, att politikerna måste sätta sig upp emot tjänstemännen…jag måste säga, att jag häpnar återigen. Hur ska det kunna komma något vettigt ur en sådan situation?

Samarbetsvilja och öppenhet i god demokratisk anda, är vad som behövs för att politikernas vad-frågor skall kunna omsättas genom tjänstemännens hur-frågor, till bäst möjliga resultat för medborgarna.

Så som i socialnämnden i dagens möte i Skogsbo alltmedan kvällen mörknade och kylan tilltog utanför de glasade väggarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: