jämtins frihet på butlernivå?

Frihet är det bästa ting som sökas kan all världen kring, säger dikten. Inte lär det bli genom socialdemokratisk politik.

Jämtin vill som ny partisekreterare ”uppdatera” politiken, läser jag i husorganet. Den socialdemokratiska politiken handlade i valet 2010 för mycket om detaljer, säger hon. 

 På frågan om hur storstadspolitiken skall uppdateras blir exemplet på nya tag från hennes sida,  att det ”kanske skulle kunna vara möjligt att köpa färdigmat med sig hem från förskolan en dag som man inte orkar laga egen”.  Se där ja. Det var en vision om hur man fångar in frihetstörstande storstadsväljare.

Som frihetsälskare med siktet inställt på individualisterna i ”huvudkommunen” vill hon bestämma vilka som ev. skall få rut-bidrag, äldre människor, om det är tillväxtfrämjande. Inte för att ”de äldre” behöver hjälp i sin vardag, väl?

Mig förefaller det vara samma gamla visa som sjungs. Igen, igen, som små barn säger, för en resa till mot himlen – och makten.

Näringslivet, företagare och jobb. Det som skall leda till vad de flesta kallar välfärd, som skall göra det möjligt att äta, bo och klä sig, var finns de i Jämtins Sosseland? Visst förstår jag att en artikel i en dagstidning inte kan täcka in allt man vill propagera för.

Spåren förskräcker ändå, från Jämtins frihet på butlernivå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: