kommunfullmäktige onsdag, debattglädje?

Alltmedan Sverige diskuterar Gripenplanens insats i Libyen och ny (?) svensk säkerhetspolitik diskuterar kommunfullmäktige om, jag hade så när sagt ingenting, sett i relation till världen i övrigt idag.

Det är orättvist att påstå. Innan kommunfullmäktige går till beslut, kan det vara av stort värde att lägga fram åsikter, som bryts mot varandra för ett genomtänkt beslut. Ibland har man dock känslan, att det talas för talandets skull, eller opponeras för opponerandets skull.

Som i gårdagens debatt om antagande av detaljplan för Näverängsvägen. Var den S-ledda oppositionen dessutom intar motsatt ståndpunkt mot vad de brukar i frågor av miljökaraktär. Eller, lömska tanke, var de ute efter att ta hem billiga poäng, genom att låtsas gå boendes ärenden, väl vetandes att resonemanget var av nonsenskaraktär? Icke att förblanda med seriositeten i medborgares osäkerhet vad gäller cykelväg i bostadsområdet!

Förslaget till beslut handlade om, att i detaljplan för det aktuella området, teckna in möjlighet till en framtida cykelväg. Detta för att inte behöva gå en ny runda, om cykelväg senare skulle bli aktuell.

För mig som suttit i Ungdoms- kultur- och fritidsnämnd (numera Kultur- och fritidsnämnd) och på bl.a. Ungdomsting hört om ungdomars oro och rädsla för överfall på mörka,  tysta gator,  speciellt den mörka årstiden, är det självklart att trygghets- och säkerhetsaspekten för dem – och andra väger tyngre, än oro för eventuell mopedåkning och buller. Om det visar sig att cykelväg här skulle lösa säkerhetsproblem.

Blir cykelväg i området senare aktuell, vet vi dessutom inget om vilka som bor där, vad dessa tycker, eller hur det ser ut för övrigt i närmiljön. – Jag hör i andanom den S-ledda gruppen: ”Varför tänkte ni inte på det, då när ni hade chansen att besluta om möjligheten. Nu kostar det extra både i tid och arbetskraft helt i onödan!”

Framåtsyftande konstruktiv debattglädje? Nej.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: