(S)opa framför egen dörr

En del socialdemokrater är inte bra på att sopa framför egen dörr, men svingar borsten desto häftigare framför andras.

En nyligen avgången representant för oppo(S)itionen, avgången av anmärkningsvärda skäl i ekonomiskt hänseende, anser sig vara rätt person att klandra Värmdökoalitionens ekonomiska ställningstaganden i allmänhet och moderaternas i synnerhet, också vad gäller socialnämndens budget i fråga om anslag till polarna…läste i NVP:s nätupplaga kommentarer. Trovärdigt?

Läser i kväll i ett reportage i veckans MITTI sid 5 att oppositionen kallar framlagd budget för socialnämnden för ”motorsågsmassaker”. Man har givetvis rätt att uttala vilka åsikter som helst via lokalpressen.

Ingen är lycklig över att skära i en budget, särskilt inte när det gäller ungdom, arbete och funktionsnedsatta. Det gäller nog mangrant. Att diskussioner pågår fram till slutgiltigt beslut, framhålls för övrigt av journalisten.

Visst, oppositionens roll är att kritisera det de anser borde ge bättre resultat för medborgarna – så som de själva ser det, men  det förvånar att så starka uttryck, som motorsågsmassaker används, när man synes fre(S)ta på kommunens ekonomi för egen del. Förbryllande. Förhoppningsvis rör det sig om ett missförstånd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: