partiavdrag: valtaktik eller vendetta?

Hur man än vänder sig så har man nå´t där bak, heter det lagom vanvördigt. Så sant. Med detta uttalande menar jag att ingenting är absolut entydigt. Inte i den politiska världen i alla fall. Det mesta är av godo så väl som ondo.

Något som borde ha justerats som rutinärende, när det uppdagats, har blivit medialt uppmärksammat. Ovisst genom vem. Ett 10%-igt partibidrag, avdraget från politikerarvode genom kommunen, för att så tillföras föreningskassan hos respektive parti, ventileras i olika media.

Felaktigheter skall rättas till, så snart man blir medveten om dem. Så har också gjorts av Värmdömoderaterna. Vari består det ”lagstridiga brottet”, som det har rubricerats?

För länge sedan, många mandatperioder sedan, påbörjades denna överföring, av omsorg om möjligheterna att arbeta som politiskt parti i en mycket knapp ekonomisk verklighet. Så har det berättats mig, som levat långt största delen av mitt politiska liv i en annan kommun västerut.

Beaslutet förefaller inte ha förankrats heltäckande juridiskt. Idag, decennier senare under vilka systemet levt vidare, har strålkastare fallit på bidraget, som inte är olagligt i sig, men som administrerats på fel sätt. Varje enskild ledamot skall vid varje ny mandatperiod, dokumenterat, tillfrågas om tillstånd att dra detta bidrag från mötesarvodet. Det har inte gjorts.

Avdraget har framgått av lönesedeln och man har kunnat fråga och protestera. Mig veterligen har ingen gjort det. Enskilda ledamöter har därmed inte kollat om avdraget är juridiskt korrekt hanterat av kommunen. Tills nu, när någon informerat lokalpress,  som genom journalisten Westling på NVP redovisat läget.

Saken är därmed inte längre kommunintern. Galet? Nej, detta är ingen skumraskaffär, utan, om man så vill, politiskt juridiskt oerfaret, att det inte uppmärksammats. Vad är galet med att medborgarna får alla fakta och därmed kan lägga straffsats alltefter humör och läggning på politisk ledning och/eller opposition!?

I detta är vi alla lika goda kålsupare. Nu är emellertid soppan slut och disken påbörjad.

Världen är full av problem av betydligt mera katastrofal art än detta partiavdrag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: