Glaskupan kommunhuset = Skogsbo

Kommunalrådet i opposition föredrar färdmedlet ”den kollektiva bussen” skriver han själv. Det förefaller egendomligt, att han då tar ut så stora summor i reseersättning, som redovisas i ”Mitti Värmdö” nyligen.

”Till den som är intresserad” har Bryntesson plitat ned en skrivelse på en A4-sida om hur, var och när han rest för c:a 30.000 kr under år 2011. Det är för min del inte mera anmärkningsvärt, än vilket försök till bortförklaring som helst att låta kontrolleras. Om det inte varit för de fyra sidor som följer.

Sida ett är mest en lovsång till (S) och (V), som historiskt menas stå för ”Öppna redovisningar för att stärka insyn och undvika makmissbruk” – samt misstänkliggörande av kommunalrådet Alversjös intentioner.

Jag noterar på andra sidan, att Bryntesson anser att en förtroendevald politiker inte arbetar. Han har ett uppdrag till låns av sin efterträdare. Är det här en gardering för ev snarligt avträde från uppdraget som oppositionsråd?

Bryntesson tänker från första dagen till den sista på, att han skall lämna över till en efterträdare. Under min trettioåriga tid bland moderata politiker har det väsentliga varit ansvaret gentemot medborgarna, de som givit oss det politiska mandatet. Bryntesson anser vidare inte att en företagare arbetar. Företagare har ”en livsstil”, ungefär som en politiker, säger han. Vad anser våra lokala företagare om att placeras i klassen lokalpolitiker?

”Tydlig och rak kommunikation” skriver Bryntesson. Jag kom plötsligt att tänka på en detektiv- eller kriminalserie som gick i engelsk tv för hundra år sedan: ”Walk a crooked mile”.

Tredje sidans kilometerslingrande slutar i ”Det mest överraskande…” Bryntesson konstaterar,  att det uppseendeväcknade i att Alversjö och Bergman inte tagit ut någon reseersättning under 2011, beror på att majoritetens politiker ”har haft tillgång till kommunens samlade bilpool och där kunnat kvittera ut tjänstebil”, medan oppositionen varit tvungen att använda egen bil. Utan info om detta privilegium. Is that so?

Frågan är vad mera oppositionspolitikerna inte har en aning om, om vad som sig föregår i kommunens regi. Den socialdemokratiska bloggen Värmdö:Exposed,  vet i alla fall Bryntesson ingenting om, förutom att Aurora Guldberg och Charlie Hansson filantropiskt filmar kommunfullmäktiges möten åt medborgarna.  Kom att tänka på ”Dimmornas bro”. Kan finnas någon dino som minns fortfarande den.

På fjärde sidan är det framtiden som gäller. Kanske skall oppositionen starta en blogg, för att följa verklighetens Värmdö, skriver Bryntesson. En sådan blogg finns ju redan i Värmdö:Exposed, där oppositionen framför vilka frågor ”vi vill att kommunen skall bry sig om”. Meddelas kan att det osmakliga innehållet i bloggen kopierats, innan det raderades. Som avslutning på skriveriet presenteras en omvänd meny till den egna förträfflighetens lov.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: