Glaskupan Skogsbo = vårdande växthus

Kommunalrådet i opposition i Värmdö ber kommunalrådet i majoriteten att komma ut ur Glaskupan i Skogsbo i Gustavsberg. Det är ingen invitation, utan kritik i form av en uppmaning. Vill oppositionen vara inne eller ute? Vara hur det vill med den saken.

En glaskupa bär i sig två begrepp. Glas. Kupa. Besvärande att påpeka, men… Glas kan ha den egenheten att det är genomskinligt. Man kan se igenom från ut- och insida, eller fram- och baksida. En kupa är något som skyddar. Man kan kupa potatis som skydd mot torka och kyla . Man kan kupa sin hand över det lilla barnets hjässa som skydd mot sol och slag…

En kupa, en skyddad miljö, ett vårdande växthus. Den tanken ligger nog inte så långt från någon politikers tankevärld, skulle jag tro. Inte heller en socialistisk oppositions tankevärld. Särskilt inte, som man flitigt och med accuratess betonar hur gärna man vill samarbeta i god samförståndsanda inne i Glaskupan Skogsbo. Det rimmar illa med den verklighet som presenteras, exempelvis i oppositionsrådets klagoskrift, efter att reseersättningar satts under den kommunala luppen.

Majoritetens kommunalråd är fullt kapabelt att tala för sig själv. Det hindrar inte mig att påpeka det viktiga och konstruktiva i att hålla maskineriet inne i Glaskupan igång och värna den ekonomi, som trots dagens goda läge, ändå är nog så skört, satt i relation till det internationella läget i allmänhet och arbetsmarknaden för unga i synnerhet.

Om Alversjö skulle fara runt i den egna och kringliggande kommuner med tio, tolv möten per dag, så som oppositionsrådet säger sig göra, skulle dygnet behöva klona sig själv. Har man det övergripande ansvaret, behövs man på plats i Glaskupan i Skogsbo.

Visst. Det är beklagligt, när samtal missas. Det är beklagligt, när människor inte får svar. Det  är beklagligt när tidsutdräkt syns orimlig. Man arbetar givetvis med detta. Det mesta kan förbättras eller göras på ett annat sätt. Inte minst när det gäller näringslivets lokala förutsättningar. Tyvärr förefaller det som om oppositionen hellre fördröjer nödvändiga beslut med ideliga minoritetsåterremisser för att demonstrera sin makt – eller vanmakt över att inte ha den absoluta makten.

Det borde vara dags, oppositionsrådet, att vilja kliva in och samarbeta i god samförståndsanda i Glaskupan!

 

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: