kommunfullmäktige 20.02 i Värmdö

Förslag framfördes av oppositionen inför invigningen år 2012 av konsthallen Artipelag om temporärt samarbete vid invigningen genom ex cykeltaxi, snorkelled, pendelbussar etc i samarbete med Värmdö kommun, förslag både intressanta och i några fall möjliga att genomföra, enligt min åsikt.

Konsthallen, en fantastisk skapelse, invigdes utan samarrangemang av ovan nämnd art.

På kommunfullmäktige 20.02.13 behandlades en motion med samma, nu inaktuella innehåll, logiskt med förslag om avslag. Varför som oppositionen (S) yrka bifall?  Dessutom obegripligt att S anser att det är kommunstyrelsens uppgift att, på uppdrag av kommunfullmäktige, söka upp ett enskilt privat företag för, för kommunen, starkt kostnadsdrivande och ofinansierat samarbete.  Detta i finansiellt pressade tider med budget-åtstramningar  och stort behov av bl a satsningar på ungdomsarbete, ungdomsbostäder och mottagande av flyktingar.

Ett helt annat faktum är att Värmdö kommun skall behandla alla kontakter som tas från näringsliv och annan verksamhet i kommunen välvilligt, seriöst och konstruktivt för så positivt resultat som möjligt.

S ändrade yrkande att samarbete med Konsthallen skall sökas av kommunstyrelsen bifölls. Från vilka av kommunens verksamheter de skattekronorna skall tas, det blir oppositionens och delar av majoritetens huvudvärk.

För övrigt anser jag att kulturkontakter skall behandlas av Kultur och fritidsnämnden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: