seglar tillsammans till (S)itt Shangri-La

Såg debattartikel i NVP 11.03.13 var nyblivna socialdemokrater utgjuter sig över det förment eländiga tillståndet i Värmdö kommun.  Att lägga ett perspektiv längre än till den egna näsan,  (S)niffande efter makten vid kommande val, kan vara klokt.

En regerande majoritet, oavsett vilken, kan göra felbedömningar. Resultat av beslut kan vara svåra att förutse, tarva nya beslut. Goda lägen kan förvandlas till problemsituationer genom yttre händelser, man ej råder över. Jag kan  försäkra, att det ingår i politikens vardag, bland allt det som går bra och tar oss vidare tillsammans. Även för de elva, (S)om säger sig ta ”stora personliga kliv för att bidra till vår gemensamma samhällsutveckling”.

Gemensam, nåja. De underkänner ju alla väljare – som lärt och går igenom livets långa skola – som givit sitt förtroende till  nuvarande majoritet. Koalitionen, M, Mp, Fp, KD, som arbetar för bästa möjliga utfall av skattekronorna till jobb, skola, vård och miljö.

…”kamp för frihet, jämlikhet och solidaritet” är drivmedlet på socialdemokraternas väg till Shangri-La. Vi har hört det förut. Och ute faller snön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: