räddning(S)aktion Vattentorn – mörktidsbelysning?

Socialdemokraterna ägnar sig åt att rädda än det ena än det andra i Värmdö kommun – enligt egen utsago.  Nyligen sa de sig ha räddat belysningen på kommunens vattentorn i Gustavsberg. Den som vill se fakta i ärendet kan gå in på www.varmdo.se, politik, kommunstyrelsen, 2013.

Där kan man läsa att belysning av Gustavsbergs vattentorn är ett ärende med tre olika förslagspunkter till belysning nattetid. Förslagen skiljer sig åt bl a vad gäller ekonomi och miljöbelastning.

Belysning, eller ej är det inte frågan om. Ärendet gäller hur man skall belysa.

Frågan om belysning av Gustavsbergs centrum har varit aktuell under flera år, för att höja boendetrivsel och inte minst för att höja säkerheten. En hel del har gjorts för detta redan. Att skynda långsamt i ärendet är klokt med tanke på, att det gamla fabriksområdet planeras för bebyggelse med tillvaratagande av det som kan räddas från tidens tand och utnyttjas för näringsverksamhet och bostäder. Lika klokt som att planera för framtiden. Och inkludera Vattentornet i detta sammanhang.

Allt för att helheten skall utgöra mera än bara en summering av delarna.

Denna satsning, kan synas omotiverat stor, men bör ses i skenet av ett framtida levande och attraktivt Gustavsberg. Ett Gustavsberg med stolta anor av kreativitet, kunskap och framåtanda. Bruksorten som har en plats på världens kulturkarta av egen kraft. Varför skulle inte Gustavsberg kunna ses även från luften, när nattliga resenärer lutar näsan mot kabinfönstret, orienterar blicken och även kan lokalisera vårt exklusiva Porslinsmuseum, ett stenkast från Vattentornet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: