brösttoner om lekplats i nvp

I NVP frågar (S) varför moderaterna överger barnen. Det gäller Värmdö kommun och central lekpark. Obetänksamhet och brösttoner i kommentarer förvånar mig.

Utan att sitta med i nämnd var fråga och beslut ligger, har jag några kommentarer. Jag deltog med glädje i det positiva beslutet 2009.

Beslutet gäller inte vilken lekplats som helst, utan en äventyrslekplats i centrala Gustavsberg. Att bygga en sådan kräver skattekronor. Det torde också vara allom bekant, särskilt politiker, att vägen från politiskt beslut till färdig produkt tar tid och inte alltid är spikrak.

Som vi vet, planeras ett nytt Gustavsberg, en vidareutveckling av bruksorten till ett samtida och framtida samhälle med så mycket som möjligt inplanerat, för boende alla kategorier i kommunen. Inklusive lekpark. Grupper har bildats, planer har visats, modeller har byggts och planer reviderats.

Att orsaken till dröjsmål med byggande av en äventyrslekpark ligger i detta problemkomplex, har jag inte svårt att räkna ut. Jag är ganska övertygad om, att kloka medborgare utan populistiska rutschkanor i hjärnparken anser det klokt att inte bygga, förrän man har en långsiktigt hållbar placering.

Dessutom, vid mina samtal med kommunboende, säger sig många hellre vilja ha bra lekparker i, eller i anslutning till, Värmdös vitt spridda bostadsområden.

Vi har ett äventyrsbad, som hårt anstränger kommunens skattebetalare, tillkommet efter populistiska grepp i samband med ett val. En äventyrspark ligger naturligtvis inte i närheten i ekonomiskt hänseende, men tanken ligger svindlande nära, att det är det annalkande valet, som låter brö(S)ttoner klinga ut över väljare, att locka(S) av höstliga upptåg likt näcken i silverbäcken.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: