kommunfullmäktige 29.01.14

Så kom snön igen – inte mycket – och så  kom kommunfullmäktige igång igen –  med mycket talat i få ärenden och vice versa i något enstaka.

Frågan ”Värmdö kommun vs  Artipelag” upphör inte att intressera den socialdemokratiska oppositionen. Mig veterligen finns inte en sådan fråga och lever inte kommunen i konstant konflikt med konsthallen på Hålludden. Koalitionens kommunalråd  svarade koncist och hänvisade till tidigare svar på kommunfullmäktige.

Den, som sitter inne med information om kommunalt motstånd mot denna fantastiska och för kommunen så värdefulla institution, är välkommen att upplysa mig.

Diskussioner har förvisso förevarit, sedan förslag om denna satsning kommit på kommunens bord. Som i alla kreativa församlingar har det kompromissats före beslut. Vägen är lång, innan målet nås vid en så stor och betydelsebärande händelse i en skärgårdskommun.

Långtgående diskussioner fördes i miljöfrågan. Ställning till krav från markägaren om uppförande av bostäder måste bearbetas, ekonomiska krav på kommunens skattebetalare via skattsedeln likaså. Man lyckades till stor glädje, inte bara för kulturens banerförare i kommunen, utan även för Stockholmsområdet och långväga gäster, komma överens i stort och smått.

Nu är konsthallen ett mål för många kategorier besökare. Bortsett från lukulliska överraskningar och spännande konstupplevelser, är skapelsen Artipelag väl ägnad åt kontemplation och lögande moment för själen.

Det nu sagda hindrar inte, att det i dynamisk samlevnad med en institution som denna, uppkommer nya frågeställningar, som  behöver avhandlas i konstruktiv anda och med omtanke om både konsthall och medborgare.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: