Socialförvaltningens tjänstemän förtjänar beröm

En interpellation, som behandlades på gårdagens kommunfullmäktige, rörde ett företag som uppmärksammats av TV4 Play. På grund av den tvivelaktiga människosyn, som avslöjats i programmet, beslöts förra året, i Socialnämnden, efter stor bestörtning, att självfallet inte anlita företaget i fortsättningen, för kurser i juridik för barn- elevhälsa och nya skollagen.

Interpellationer behandlas med viss fördröjning, så även denna. Svaret blev givetvis detsamma som i Socialnämnden. Gott så.

Men, den socialdemokratiska oppositionens fråga: ”På vilket sätt ingår det i koalitionens strategi för Värmdö kommun att handläggare i kommunen ska bli ”bättre” på att avslå stöd till medborgare som söker hjälp?”, är så förolämpande för kommunens socialarbetare – i sin iver att brännmärka koalitionen – att den inte kan få stå oemotsagd.

Det är hårresande av den socialdemokratiska oppositionen att förutsätta, att våra socialhandläggare inte skulle vara tillräckligt bra på att avslå stöd till medborgare som behöver hjälp. Och gå på kurser för att bli bättre på att avslå stöd till medborgare som behöver hjälp.  Man baxnar!

Våra socialarbetare arbetar efter bästa förmåga, med gedigen utbildning , de flesta med lång erfarenhet och med en icke sinande ambition att hjälpa medborgarna i alla stycken och lägen!

Kommunens Socialarbetare förtjänar beröm, uppmuntran och stöd. Inget annat.

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: