Lagen om valfrihet – nödvändig!

Jag vet inte vad som är värst, rovdrift på sand i haven eller rovdriften på människors vardag. Det är väl så, att det första är värst på lång sikt, det andra på kortare. Människors dagliga omsorgsbehov och andras arbetsliv är i ett historiskt perspektiv blott ett irrbloss.

Men det är inget irrbloss för oss som lever nu, utan en smärtsamt påtaglig verklighet, som med kristallklar tydlighet påminner om skillnaden mellan borgerliga och socialister. Vad man värdesätter och inte.

Skillnaden kan lätt illustreras med orden Människan contra Staten. Som borgerlig sätter jag den levande människan i fokus, i motsats till socialistens fokus på systemet staten.

Chockad av vad som pågår jorden runt i världshaven, genom Kulturkanalens program igår kväll, blev natten som den blev. Stiger upp idag, sätter på thévatten, hämtar morgontidningen. Läser Nuri Kinos artikel ”Ideologierna går före människorna”.

Hur ovanstående rader plötsligt framträdde i denna svärta, vet inte jag. Det bara hände. Men det får stå. En händelse som ser ut som en tanke. Så illa berörd är jag. Och så missmodig å vanliga människors vägnar.

Samtidigt ses i blixtbelysning hur viktigt det är, att inte ta allt för självklart. Med missgrepp som ovan är det än viktigare att arbeta för ett fortsatt borgerligt styre. Ve världen om socialismens klor får sättas i människorna igen.

Skolan anses förvisso vara valårets största slagfråga. Det får inte lägga en våt klut över allt annat, som valet också handlar om. Omkring 40 procent av väljarna är äldre, många av dem och övriga åldersgrupper är beroende av hjälp i sin dagliga livsförsel. Därför är Nur Kinos artikel så viktig.

Jag skriver också här: Läs, läs, läs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: