Ryser: socialistiskt tvång igen?

Solen skiner, påskliljorna blommar, sjön glittrar mellan kala trädstammar, hundar morgonvädras och katterna smyger i buskarna… En sann våridyll en söndagsmorgon och ändå, jag ryser och fryser.

Jag ryser i kunskap om människors stulna frihet, stulen av makthunger i 1900-talssocialismens spår…

Jag fryser vid minnet om det socialistiska styre i Sverige, vars utrikesminister sände balter, som under umbäranden flytt till friheten på vår sida Östersjön, tillbaka till det kommunistiska förtrycket och i många fall en säker död.

Jag vill inte ha tillbaka en regering präglad av en tradition med socialistiska värderingar och naiv flathet inför andra regimers och kulturers sätt att agera och tänka.

Jag vill ha en regering som förstår att iaktta vad som pågår i omvärlden och förmår reagera därefter – utan ideologiska låsningar, kvasihumanism och socialistiskt självbeskådande.

Jag vill ha en regering som vågar värdera den inhemska oppositionens tankar och moderera egna beslut. Det är vittnar om styrka, även om bedömare pekar finger över triangulering.

Jag vill ha en regering, som ser att åtskilliga decenniers nedmontering av den egna statens säkerhet och styrka måste avslutas och en helt annan utveckling inledas. Nationellt som internationellt.

Jag vill ha en regering som leds av tanken om medmänniskans frihet och säkerhet”. En regering som leds av honnörsord som agera – inte som socialisters agitera.

Jag vill kunna känna tacksamhet, över att andra liksom jag själv har möjlighet att styra över livsvalen i stort och smått. Jag vill kunna vara stolt över en stat som vågar lyssna, ifrågasätta och ändra egna beslut till båtnad och skydd för sina medborgare.

Sverige behöver en borgerlig regering och ett starkt engagemang för Europa. Sverige behöver Alliansen!

2 svar to “Ryser: socialistiskt tvång igen?”

  1. Fredrik Says:

    Ryser: socialistiskt tvång igen?

    På Guantanamo är man inlåst utan att vara åtalad år efter år.
    Är det din typ av frihet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: