Filmvisning – problem? Nej

Det måste vara sommarvärmen! Känslor har svallat och påståenden gått om vartannat. Vad handlar det om? 

Folketshusföreningen har under många år visat film i Folkets hus, alltså Gustavsbergsteatern i samarbete med kommunen. Föreningen har lagts ner med resultat:  ingen filmvisning i höst. En utredning skall göras under hösten, för att se på möjligheterna till ”Digitala hus” även på Värmdö. Vi lever i en digital värld idag, som man varken kan eller bör försöka hålla ifrån sig.

Satsning på ”Digitala hus” innebär fantastiska möjligheter att ta del av världsarenornas kulturutbud genom digitalta filmvisningar på Värmdö. Klart att vi skall satsa på det! Det handlar faktiskt också om demokrati.

Är det konstruktivt att lokaler står tomma och apparater oanvända under hösten? Naturligtvis inte. I Ungdoms- kultur och fritidsnämnden togs ett ordförandebeslut, att kulturavdelningen håller verksamheten öppen under hösten. Så visar det sig,  under semestertid, att föreningsrådet vill hålla i visningarna. Och varför skulle de inte få göra det? Jag bara frågar. Huvudsaken är att verksamheten bedrivs under hösten.

Alla nöjda och glada –  utom kanske de som vill skapa problem i valtider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: